Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Японка спечели милиони за година

Видяна: 29768 пъти

Серина Уилямс загуби поредната си лидерска позиция. Тя беше изместена от японската тенисистка Наоми Осака, която вече е най-скъпоплатената спортистка в рамките на една календарна година. Това показва новата класация на сп. „Форбс“. Според изданието 22-годишната Осака е заработила 37,4 милиона долара в рамките на последната година.
Това е с 1,4 милиона повече от Уилямс, която оглавяваше класацията през последните четири години. До момента рекорда за най-много спечелени пари от спортистка в рамките на 12 месеца се държеше от Мария Шарапова. През 2015 г. рускинята заработи 29,7 милиона долара. От създаването на класацията през 1990 г. тенисистките винаги са окупирали първото място. От 2004 г. неизменно на първите места са били само Серина Уилямс и Мария Шарапова.
Наоми Осака проби в световния тенис през 2018 г., когато победи Серина на финала на Ю Ес Оупън. Няколко месеца по-късно тя спечели и Аустрелиън Оупън. След това формата й спадна и тя се срина от първо до десето място в световната ранглиста на АТР. /блиц

Публикувана на
23 Май 2020 година