Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивчанин уби с нож украинската си съпруга, плаче в ареста

Видяна: 135920 пъти

63-годишният пловдивчанин Павел Георгиев е арестуван за убийството на украинската си съпруга Татяна Николаевна. Той е направил пълни самопризнания, съдействал е на разследващите и се е покаял за случилото се. Не е употребил алкохол или наркотици, тъй като имал множество съпътстващи заболявания и като цяло не бил в добро здравословно състояние.
Със защитата му се е наел известният несебърски адвокат Виктор Паскалев. Според неофициалната информация Павел и Татяна имали едногодишна връзка, която обаче била съпътствана от множество скандали. Последният избухнал ден преди убийството – заради пари и имоти. В пристъп на ярост Павел я намушкал с нож. Веднага се обадил на полицията, опитал да помогне на Татяна, но тя издъхнала в ръцете му.
В момента Павел Георгиев е в ареста и освен здравословните проблеми е съсипан емоционално – плаче и не може да повярва какво е сторил в момент на афект. Татяна Николаевна е със статут на постоянно пребиваващ в България. Той е бивш авиоинженер с американско гражданство, а тя е известен моден дизайнер. Пандемията ги разделя за 4 месеца.
Двамата сключват брак миналата година и тя заминава за Украйна да поднови документите си, когато е обявена пандемията. Успява с кола да премине затворените граници и преди седмица пристига.
„Тя се прибра да живеят, да си оправят хотела, да се наслаждават на живота, но нещо с човека се е случило за тези 4 месеца, какво – ние не знаем“, сподели най-добрата й приятелка Анжела.
Съседите ги познават като спокойни и сплотени. /блиц

Публикувана на
23 Май 2020 година