Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Обвиниха поп звезда в плагиатство

Видяна: 22120 пъти

Фенове скочиха срещу поп звездата Джейсън Деруло заради плагиатството на трак на младия новозеландски музикант Джошуа Нанаи. Изпълнителят на Too Hot включи част от творбата Laxed (Siren Beat) в своето парче Savage Love без да получи разрешение или дори да отдаде заслуженото на автора на оригиналната мелодия.
Нанаи придоби световна популярност в социалната мрежа Tik Tok именно с Laxed, като провокира мнозина да танцуват в традиционните костюми на своята страна като своеобразно предизвикателство в сайта. Вайръл статусът му се допълва от участието на мелодията в над 750 000 клипчета в Tik Tok.
Според запознати, Деруло е създал Savage Love в момент, в който около младата звезда са гравитили мениджъри от Columbia Records с преговори за подписване на договор. За да избегне процеса по одобряване на проекта от страна на голяма компания и за да бъде първият изпълнител с извадка от Laxed, утвърденият певец избързал с пускането на своята творба, твърди сп. Variety.
Първоначално той така и не споменал Нанаи в описанието на песента си като автор. След бурна реакция от страна на феновете, Деруло изтрива първоначалната си публикация, а във втората вече фигурира и новозеландеца като автор. Според мнозина обаче това не е достатъчно и Нанаи следва да получи и парично възнаграждение. Самият 17-годишен музикант не е излязъл с официално становище по въпроса.
Междувременно Деруло продължава да трупа последователи в Tik Tok. 30-годишният певец е любител на предизвикателствата в социалната мрежа, като е и създал част от тях. Сега той се включи в „царевичното“ предизвикателство. Във видео, публикувано онлайн, той показва как гризе царевица, прилежно закрепена за бормашина, а в последните кадри се виждат изкривените зъби на звездата вследствие на преживяването. Това, разбира се, е само ефект от монтажа, като усмивката на Деруло остава непокътната. /монитор

Публикувана на
22 Май 2020 година