Новина от категория България
Архив на публикациите

Ква-ква и кръвопийци, вместо „амин“

Видяна: 19093 пъти

Ква-ква вместо „амин“- така образно може да се опише ситуацията с домашните патици, които свещеници от столичния храм "Света Троица" в парк "Гео Милев" отглеждат в задния двор на църквата. Птиците вдигат невъобразим шум и вече три години жителите на квартала водят битка с поповете и се молят на местния кмет от район "Слатина" да ги спаси от неистовото квакане, което не им дава мира и им пречи да спят през нощта.
Освен това мъжете в расо са си направили и шадраван, в който отглеждат шарани. Това от своя страна привлича комарите и хората от близките блокове са принудени да водят още една засега безрезултатна битка - и с хвърчащите кръвопийци.
Божиите служители отглеждат патиците и шараните, за да се хранят с тях. По време на постите консумират риба, а когато църквата разрешава си готвят печена патица.
"Подложени сме на абсолютен тормоз от тия патки. Това е денонощно пронизително крякане. А нощем е направо страшно. Няма миг спокойствие. Дето се казва "Бог високо, цар далеко", никой не ни чува", оплака се семейство, което живее в един от блоковете срещу църквата. Понякога патките били толкова силни, че заглушавали дори църковната камбана.
Живеещите до парка "Гео Милев" са опитали да говорят със свещеници от храма, но срещнали грубо отношение и пълен отказ за преместване на патките някъде далеч от жилищните квартали.
"Един от поповете се държа толкова безобразно, че изобщо не приляга подобно поведение на Божи служител", възмущават се столичани. Те изпратили и жалба до столичния район "Слатина", в който попада квартал "Гео Милев", но отговорът на администрацията бил, че не можели да направят нищо, тъй като в дворовете било разрешено да се отглеждат домашни патици. /лупа

Публикувана на
22 Май 2020 година