Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Бойко Борисов звъни на Зико по първи петли

Видяна: 37200 пъти

Поздравления по телефона беше събуден на рождения си ден кметът на Пловдив Здравко Димитров, който днес навършва 57 години. Сред първите, звъннали с пожелания, бил премиерът Бойко Борисов, известен с навика да става по първи петли. "Пожела ми човешки и приятелски неща", обясни рожденикът.
Да му честитят се изредили почти всички министри, както и колегите от София, Варна, Бургас и Стара Загора - Йорданка Фандъкова, Иван Портних, Димитър Николов и Живко Тодоров.
Неговият екип го изненада със стилна торта. Връчи му я най-младият член на кметската администрация Магдалена Калайджиян. "Пожелавим ви да сте здрав, успешен и със сила и талант да управлявате най-прекрасния град", беше поздравът.
Заради неговата молба да не носят подаръци, даровете в общината бяха предимно символични. Сред приятните изненади за кмета беше емблемата на неговия любим футболен клуб "Ботев", връчена от районните кметове.
„Не знам дали вие сте доволни от мен, но аз от вас съм много доволен“, обърна се той към служителите и вдигна чаша за наздравица. Освен общинските служители, много от приятелите на Здравко Димитров също намериха време да се отбият в общината и да го поздравят.
Областният управител Дани Каназирева също дойде на площад "Стамболов" 1, за да пожелае успех на рожденика, както и генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.
От сутринта стотици пловдивчани напълниха личната страница на Здравко Димитров с пожелания за здраве, късмет и успехи в личен и обществен план. /марица

Публикувана на
22 Май 2020 година