Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Съчки, мъчки, няма такива работи!“

Видяна: 23058 пъти

„Коментари? Съчки, мъчки, няма такива работи!". Така изригна сутринта професор Тодор Кантарджиев по адрес на почитателите на шведския модел, чийто идол е доцент Мангъров.
Мустакатият симпатяга гордо развя сравнение между Швеция и съседната Дания в битката с COVID-19. В Стокхолм отчитат над 32 000 заразени с 3871 починали. За последното денонощие цифрите там са 649 с коронавирус и 40 смъртни случая. За Дания: 11 182 заразени и 561 починали. За последното денонощие съответно 65 на 7.
При смъртност показател е брой случаи на милион население. При Швеция, която не взе сериозни мерки, а разчита на масово придобиване на имунитет, той е 384. В Дания има 97 починали на милион население. За сравнение показателят на България е едва 18.
"Сухи съчки" е израз, който беше употребен от доцент Мангъров по адрес на стари хора, които масово населяват домове за възрастни в богатите страни. Той обяснява високата смъртност в държави като Швеция или Италия точно с големите поражения, който нанесе COVID-19 в тези пансиони с немощни и обикновено доста болни хора.

Публикувана на
22 Май 2020 година