Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Непознат шамароса пътничка в градски автобус

Видяна: 22814 пъти

Пътничка беше зашлевена в автобус на градския транспорт от непознат мъж, разгневен, че разговоря по телефона. Потърпевшата Ангелина е медицински работник в една от болниците в Кючук Париж. Всеки ден пътува а автобус №1 към и от работното си място. Така и на 19 май около 13:00 часа.
На светофара на Сточна гара телефона й звъннал и тя съвсем спокойно вдигнала. Изведнъж била ударена. „Бях в шок. Мъж около 60-65 години, непознат за мен, ме зашлеви. Започна да крещи, че никой не е длъжен да ме слуша и че е забранено да се говори по телефона. Веднага се обадих на спешен телефон 112 за съдействие. След това поисках да спрат рейса, но да не отварят вратите, за да дойде полиция и мъжа да бъде заловен”, разказва пловдивчанката.
Кондукторката обаче се обърнала към нея с думите: „Коя си ти точно? Не знаеш ли, че разговорите са забранени? Ще събирам телефоните на всички”, след което продължила с обиди и закани.
„В рейса имаше още 5 души, сред който възрастна жена. Телефонът й звънна, а тя от страх го изключи. Що се отнася до мъжа, същият съвсем спокойно си слезе на спирката срещу Пловдивския университет. Аз заявих на служителите в рейса, че ще подам жалба. Водачът ме помоли да не прибягвам към тази мярка, а кондукторката отново ме нападна. Каза да правя каквото поискам, както и тя ще прави каквото си поиска. Трябва да вметна, че същата жена беше без маска в превозното средство”, допълва ударената.
Слязла от автобуса на спирката на Панаира. Веднага след това подала жалба в полицията. Прибирайки се в дома си, депозира жалби до превозвача и Община Пловдив. „След два дни получих обаждане от Общината. Служителите ми казаха, че молбата ми е входирана и предадена за разглеждане. Потърсих и един от мениджърите на фирмата-превозвач. Казано ми бе, че служителката е санкционирана единствено заради маската. При тях не е постъпила информация за скандал”, допълва Ангелина. /блиц

Публикувана на
22 Май 2020 година