Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Известен бизнесмен мистериозно се самоуби

Видяна: 44200 пъти

Около 2:55 часа тази нощ в двора на бивш мраморен цех в пловдивското село Първенец е бил открит мъртъв известният бизнесмен Димитър Джоков. 52-годишният мъж от дълги години се занимава с дърводобив, бил е открит прострелян в главата, не е оставил предсмъртно писмо.

Пристигналият на място екип и съдебен лекар са установили, че той се е самоубил, няма данни за чужда намеса.
Самоубийство заради коронавируса според близки. През. последните два месеца той е изпитвал тревожност и е бил в депресия заради финансовата криза, която затисна България заради COVID-19. Притеснявал се, че трябва да освободи около 20 свои работници.
Приближени до него разкриха, че преди два дни е имал записан час при психолог. Ч
Семеен е, бил в отлични отношения със съпругата си и 19-годишната си дъщеря, която само след два дни щяла да навърши 20 години.
В първенец са потресени, появяват се слухове, че Джоков не се е самоубил, а му е било помогнато да умре. Разследващите обаче са категорични, че става въпрос за самоубийство.
Джоков преди повече от десет години е имал връзки със съмнителни бизнесмени.
Често при него се отбивали хора с вид на мутри, разказа един от бившите му работници. Той е бил предупреждаван да внимава с кого се среща, имало е сериозни опасения, че може "да му се навреди по някакъв начин", но не е обръщал внимание на това.
Цехът му се намира между селата Първенец и Брестовица.
Бизнесменът е бил заместник-председател на Сдружението на практикуващите лесовъди в България.
блиц

Публикувана на
21 Май 2020 година