Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Синът на Емилия Масларова поръчал убийството на бизнесдамата Станка Марангозова

Видяна: 38080 пъти

Синът на Емилия Масларова - Иво, е поръчал убийството на брокерката Станка Марангозова през октомври м.г., пише Lupa.bg. По-рано днес говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева на брифинг в Съдебната палата обяви, че шеф на бандата килъри, екзекутирали бизнесдамата, е подполковник от НСО. Той е арестуван, както физическия убиец и помагача. Офицерът от НСО е приел поръчката от бизнесмен, който е имал дългогодишни и сложни финансови отношения с Марангозова - именно Иво Масларов, син на втория съпруга на бившата социална министърка от БСП.
Според информация на Lupa.bg офицерът от НСО е познат като Боби. Синът на Масларова имал неуредени финансови взаимоотношения с жертвата, обясни още Милева. За мократа поръчка са платени 50 000 лева. „Поръчителят е предал бележка с имената на жертвата, регистрационния номер на ползвания от нея автомобил, както и марката и цвета”, обясни говорителят на главния прокурор. "Поръчителят е един от тримата обвиняеми, обвинен е задочно, знаем кой е поръчителят. Издадена е европейска заповед за ареста му и е обявен за международно издирване и с червена бюлетина на Интерпол“, посочи Сийка Милева.
Служителят на НСО Боби е охранявал масови мероприятия и висши политици. Експертиза на мобилния му телефон показала, че е комуникирал активно с прокурори, съдии, бивши министри и всички те са били от една масонска ложа. С тях обменял доклади, лични документи на българи и чужденци, постановления на софийската районна прокуратура, преписки и досъдебни производства. Ще се разследва дали магистратите са замесени в други престъпления.
46-годишната Станка Марангозова беше убита от моторист на 10 октомври м.г. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза. Разследването показало, че на колата й имало монтирано проследяващо устройство, за да се проучи маршрута й. Същото е било намерено и при обиск в имот на офицера от НСО. Той е разпределял задачите между останалите членове на бандата и е координирал действията им. поръчителят е обещал голяма сума пари, а физическият извършител и помагача му са разделили 50 хил. лв.
Специално за извършването на убийството е бил закупен мотоциклет, а в деня на покушението жертвата е била проследена от физическия извършител, като е носил букет от изкуствени бели рози, с които е прикрил пистолета със заглушител. "И тук искам да опровергая слуховете, че в убийството има любовен мотив'', допълни Сийка Милева. Моторът на убиеца е купен по интернет, променена е външността му. След убийството е изхвърлен в езеро до Чепинци. Вчера криминалистите го извадиха от водоема.
Групата е действала от януари 2019 г. до май 2020 г. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица. Те са задържани са за 72 часа. Ще бъде поискан постоянният им арест, обяви още говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Брокерката бе намерена мъртва пред блок 18 в столичния квартал „Младост”. Тялото на жената бе открито в автомобила й от мъжа, с когото живее на семейни начала, като той е сигнализирал и в полицията. Марангозова бе убита с изстрел в главата, автомобилът беше с отворени прозорци, мобилният й телефон и всички ценни вещи също, като в колата до трупа й бе немерена бяла изкуствена роза.
В интервю през 2013 година тя заявява, че се страхува за живота си, защото получава заплахи. През 2011 година 46-годишната жена бе задържана при акция на ДАНС по разследване за измами и пране на пари. По-късно Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу Марангозова за източването на над 65 милиона лева в периода от 2008 до 2011 година.
Проблемите й започнали през 2009 г., когато сключила договор с Иво Антонов Масларов - доведен син на екс социалния министър Емилия Масларова. С договора той й предоставил сумата от 150 хил. евро, които да управлява. Марангозова не могла да изпълни никоя от точките на договора. За 2 години и половина, обаче по сметката на Масларов превела 2 млн. лв., за което тя разполагала и с банкови извлечения. По думите й, това били собствени средства. Нямало как да му откаже, защото той я заплашвал.
„Давах, докато имаше какво да давам. Заплашваше ме, че ще дойде в офиса, ще ме съблече гола и ще ме почне“, споделя преди 6 г. Марангозова. „Бях в невъзможност да уведомя полицията. Към мен беше прикрепено лице, на което трябваше да прехвърля два автомобила“, описва проблемите си вече убитата Станка. В последните две години ДАНС Враца опазиха живота ми“, разкри навремето още тя.

Публикувана на
21 Май 2020 година