Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Кметът на „Централен“ инспектира градините, преди отварянето им

Видяна: 25254 пъти

Трескава подготовка кипи във всички детски градини в „Централен“ преди отварянето им във вторник. В това се увери кметът на района Георги Стаменов, който днес следобед инспектира ДГ „Зора“ и ДГ „Малкият принц“, за да види как протича подготвителния процес. Служителите в градините, начело с директорките, щателно дезинфекцират и почистват всички мебели, играчки, подови настилки, плотове, первази, дръжки на врати, тоалетни помещения, асансьори, повърхности и предмети, с които децата ще имат досег в занималните и в дворовете.

Градините и яслите ще работят при строго спазване на хигиенните изисквания и осигуряване на безопасна среда. Първият ден ще се измерва температурата на всяко дете с термометър. Родителите ще подписват декларация, в която заявяват, че детето е в добро здравословно състояние, пращат го доброволно на детска градина или ясла и са запознати с мерките за безопасност.
Посещението в забавачките не е задължително, нито обвързано със семейните и социалните помощи. Всички медицински сестри от здравните кабинети на училищата, които в момента не работят, са разпределени в детските градини и ясли, за да оказват помощ при посрещането на децата.

Публикувана на
20 Май 2020 година