Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Какво е гледал Билалов в Солун

Видяна: 8357 пъти

„Ако бях отличник в гимназията, щях да запиша археология веднага. Цялото ми семейство беше за това да стана историк“. Това призна навръх рождения си ден тази вечер известният актьор Михаил Билалов в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по бТВ. Младият Билалов обаче не бил отличник и решил напук да кандидатства във ВИТИЗ, защото смятал, че там е най-лесно. „Имаше и революция в това действие“, пояснява актьорът.
Актьорът, който преживява ренесанс на сцената и екрана след завръщането си от Франция, където от 2003 до 2011 г. е практикувал ландшафтен дизайн, сподели за хобито си – колекциониране на старинни книги. И призна, че последната му голяма находка е издание от 1882 г. на Жул Верн, за което е чакал година и половина. То е с абсолютна колекционерска стойност, с една от първите гофрирани корици в историята на книгоиздаването. Билалов разкри, че е ухажвал дълго продавача на реликвата, като му изкупил други неща, които нямат никаква стойност.
Звездата от „Под прикритие“ преброи, че участва в 8 френски пиеси на родна сцена, като повечето от тях е превел сам. Занимава се с превод, откакто гледал пиесата „Името“ във Франция. Премиерата на спектакъла, който щеше да го върне на сцената в образа на тъмен бизнесмен – „Буб-бум: Малка нощна музика за мафиот и оркестър“, е пренасрочена за 4 декември.
„Усещах се добре на креслото на водещия. Кандидатствал съм няколко пъти да играя и даже не съм мечтал да бъда водещ и част от световния екип на предаването“, коментира Билалов доскорошното си амплоа на водещ на популярно развлекателно-познавателно тв шоу.
Той си припомни и първото си излизане в чужбина – като 16-годишен в Солун със съученици от Класическата гимназия. Измъкнал се една вечер сам от хотела и отишъл в близкото до пристанището кино да гледа за пръв път порнофилм. Сторило му се, че в киното няма никой, но като светнали лампите, видял всичките си съученици в салона. /монитор

Публикувана на
20 Май 2020 година