Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Какво ще се случи на 5 юни

Видяна: 44120 пъти

Ягодовата луна таз година идва със затъмнение, стари гаджета и доста усложнена астрологична обстановка, пише в притурката „Астро Телеграф“ на в. „Телеграф“. В петък Луната започна новия си цикъл, този път в Близнаци. Пълнолунието е на 5 юни, пак петък, в 22:12 ч.
Според стародавна традиция, водеща началото си от индианските племена в Северна Америка, на пълнолунията са давани имена, като обикновено всяко племе е имало свое название, различно от съседите. Традицията е възприета и от европейските заселници, които запазват част от имената и дават нови на някои. Така пълнолунието през юни е Ягодова луна, защото по това време се берат ягоди. Наричат го също Розова луна заради цъфтежа на юнските рози или пък Гореща луна, защото след него започват летните жеги. Има много имена, но връзката с ягодите е най-поетична и наложила се. Дори у нас един току-що завършил много добър и драматичен сериал бе наречен „Ягодова луна“.
Тази година Ягодовата луна почти съвпада със затъмнението. У нас то започва на 5 юни в 20,47 ч. Максималната му фаза е в 22,24 ч. А краят му е в 00,04 ч на 6 юни. Продължителността му е 3 часа 16 минути и 18 секунди. В 01,25 ч на 6 юни Луната изцяло ще излезе от сянката на затъмнението.
Венера на 5 юни продължава да е ретроградна в съвпад със Слънцето и с участието на Марс, с когото образува тау-квадрат и прави ситуацията напрегната. Това затъмнение провокира противопоставянето на любовните двойки, генерално на мъже и жени в почти всички области, а също засяга деловото и финансово партньорство. В личния живот напълно е възможно да се появи ваше или на партньора ви старо гадже, което да активира забравени чувства и дори може да се възроди някогашната отмряла любов. Това може да доведе до излишно нажежаване на страстите и ураган от емоции, като не всеки е в състояние да се справи. Меркурий внася допълнително интрига. На 5 юни тази планета вече е в ретроградния възел – изглежда, че е застинала на небето, но още не е станала ретроградна. При това е в Рак по време на затъмнението, което силно отслабва Меркурий и всичко положително, което носи, като добри връзки и разбирателство. Логиката няма да е на почит, емоциите взимат връх, а те може да са много измамни. Особено по отношение на партньора. Тайни, интриги и от нищо нещо. По добре не искайте повишение на заплатата и преминаване на нова работа. Изчакайте поне до края на юни.
Засегнати ще бъдат и тези, които са родени между 3-то и 7-мо число на юни, септември, декември и март. /блиц

Публикувана на
20 Май 2020 година