Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Три пъти по-голям парк от Magic Kingdom на Disney отвориха в Турция

Видяна: 19825 пъти

Любителите на адреналин от цял свят вече могат да добавят нова дестинация към списъка си. Wonderland Eurasia, който беше открит официално наскоро в турската столица Анкара, разполага с много впечатляващи атракции.
Той е три пъти по-голям от Magic Kingdom на Disney, а след разхлабването на мерките от пандемията, хората ще могат да му се насладят.
Новият увеселителен парк, разположен на площ от 1.3 милиона квадратни метра, "не е просто символ на гордост за Анкара, но и за цяла Турция", пишат медиите в страната.
Той се състои от 26 главни атракции, включително 14 влакчета, както и от 2 117 по-малки забавления, според Ройтерс.
Паркът разполага с няколко сцени за концерти, Digital Dark Ride - 75-метрова кула, джунгла с динозаври, разположена на 20 000 квадратни метра, която включва 70-метров аниматронен Тирекс, и други.
В допълнение към всичко това, Wonderland Eurasia е дом на втория по големина фонтан в света, достигащ височина от 120 метра.
Изграждането на парка, струващ 256 млн. долара, отнема над пет години. Начало на проекта е сложено преди почти шест години, като той е завършен едва през 2018 г.
Новият парк ще носи приходи от 50 млн. лири годишно (около 9 млн. долара), а изпълнителният директор на парка Джем Узан смята, че през първата година той ще привлече 5 милиона посетители.
Подобни увеселителни паркове се радват на все по-голямо внимание. Най-големият закрит тематичен парк в света се намира в Дубай, а най-големият подводен тематичен парк е разположен в Бахрейн. /лупа

Публикувана на
19 Май 2020 година