Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Пловдивчани ще чистят Джендем тепе

Видяна: 19337 пъти

Най-голямото ежегодно събитие популяризиращо различни видове физическа активност - MOVEWeek - Седмица на физическата активност и спорта ще се състои отново от 25 до 31 май. Деветото издание на Седмицата ще се проведе в по-различен дигитален формат, поради наложените обстоятелства и пандемията Covid-19.
По време на MOVEWeek ще бъде създадена най-голямата в световен мащаб видео библиотека с тренировки и упражнения – MOVEWeek GYM. Дигиталната спортна зала ще даде възможност на организаторите на събития, спортни клубове, треньори и учители по ФВС да регистрират своите събития в рамките на Седмицата на физическата активност и спорта. Видеотеката ще бъде отворена към всички агенти на движението, които желаят да се включат като представят своя тренировка и я регистрират в сайта на кампанията. Така видеата ще обиколят целия свят и ще бъдат достъпни до стотици хиляди хора.
Специална покана за участие е отправена към училищата, които с регистрацията си в MOVEWeek 2020 ще могат да подобрят представянето си в състезанието за Европейския ден на спорта в училище, който ще се проведе в края на септември тази година.
Пловдив, като един от първите градове включили се в MOVEWeek, продължава традицията и ще бъде един от градовете с програма, която ще излезе извън дигиталното издание. През делничните дни на Европейската седмица на движението, събитието ще тече на онлайн ниво, като пловдивчани ще имат възможността да се включат в различни активности от видеотеката MOVEWeek GYM, а в последните три дни (петък, събота и неделя) на територията на Младежки хълм, по график и съобразно разпоредбите, свързани с предпазните мерки ще бъдат организирани физически активности.
„Вярваме, че градските пространства трябва да ни насърчават да се движим и да общуваме по-лесно помежду си, а в резултат хората започват да обичат повече града си и да се грижат по-добре за него. Място Младежки хълм е много специално за нас. Превръщането му в пространство, удобно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от нашите мисии в града, като работим вече няколко години по облагородяването на мястото.“, казва Ласка Ненова - координатор на MOVEWeek за България.

Публикувана на
19 Май 2020 година