Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Започна мащабна реконструкция бул. „Копривщица“ и ул. „Прогрес“

Видяна: 9394 пъти

В рамките на месец и половина предстои да се асфалтират междублоковите пространства около четирите блока с номера от 38 до 68 на бул. „Копривщица“ и част от ул. „Прогрес“. Ще се подменят тротоарните настилки и бордюрите, ще се сменят осветителните тела с ново енергоспестяващо ЛЕД осветление и ще се облагородят зелените площи.

Символичната първа копка беше направена днес от зам.-кмета с ресор строителство и инвестиции Пламен Райчев и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.
„Влизането в кварталите е сред основните приоритети на общината и в изпълнение на програмата на кмета Здравко Димитров. В момента се ремонтират редица вътрешноквартални улици в почти всички райони, наред с големите булеварди“, коментира Пламен Райчев.
Георги Стаменов обясни, че в това каре ще се работи поетапно, като последователно ще се ремонтира пространството пред всеки от блоковете. Така няма да се затваря целият участък и по време на рехабилитацията живеещите ще има къде да паркират.
След края на строителните работи паркоместата пред жилищните сгради ще се увеличат до над 100. Ще се ремонтират старите и ще се изградят нови дъждоприемни шахти, за да се осигури по-ефективно отводняване в участъка. Ще бъдат поставени високи бордюри, които да спрат превръщането на зелените площи в паркинг за автомобили. При облагородяването на градинките, ще бъдат премахнати саморасляците и ще се засадят нови растителни видове.
„Благодаря и на жителите за изразената позиция и одобрение на проекта по време на общественото обсъждане. Толкова всеобхватна реконструкция в този микрорайон не се е случвала повече от 50 години. Уверен съм, че след приключването ѝ жителите ще се радват на красива, съвременна и модерна инфраструктура поне още половин век“, заяви Георги Стаменов.
Той припомни, че инвестицията е около 260 000 лева и благодари на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев за подкрепата при благоустрояването на вътрешнокварталните улици и площи.
Съвсем скоро се очаква да започне проектирането на улица „Младежка“ в центъра на Пловдив, обяви районният кмет Георги Стаменов. Той обясни, че към проектантите ще има препоръки зоната да бъде направена по подобие на тази на булевард „Марица-юг“ – със зелени пояси, детски площадки, атракциони и места за отдих. Възможно е обаче да се обособи едната част на улицата за т.нар. фермерски пазари, където да бъдат разположени малък брой маси на производители, които да предлагат своята продукция в определен часови диапазон, а след края на работния ден те да прибират масите си.
„Младежка“ няма да се отваря за излаз с кръстовището с „Шести септември“ и „Васил Априлов“. Тепърва предстои да се изготви проект за реконструкцията на улицата, уточни още районният кмет.

Публикувана на
18 Май 2020 година