Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Реакции след новата атака на Черепа

Видяна: 33520 пъти

Васил Божков публикува паметна записка, от която се вижда, че той и Кирил Домусчиев са се разбрали хазартния бос да преведе 240 млн лева на Нова телевизия и ФК „Лудогорец“ – собственост на Домусчиев. Божков твърди, че този „договор“ е сключен под натиск от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Условието било, че ако плати милионите, те ще оставят бизнесът му да съществува.
Божков пише още, че по-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, са били оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.
Ден преди да пубикува този текст Васил Божков изрази надежда в профила си във Фейсбук, че се надява този път някой да прочете написаното. Вероятно имаше предвид главният прокурор Иван Гешев, който в интервю за БНТ заяви, че не е чел разменените есемеси между Божков и Горанов, касаещи работата на Комисията по хазарта, но други прокурори му казали, че няма никакъв повод да им се обръща внимание.
Владислав Горанов: Не знам нищо за договорки между хора от частния бизнес. Какво са се разбрали г-н Божков и г-н Домусчиев е тяхна работа. Те са достатъчно опитни хора и могат да се договарят както преценят, че е добре за тях. Като министър на финансите не мога и не бих се намесвал в подобни отношения.
Кирил Домусчиев: Не желая да обсъждам лични разговори и договорки, които засягат бизнеса ми – моя и на Васил Божков. Каквито й да са те, не са били под натиск от когото й да било. Трудно някой може да притиска Божков, доколкото знам…
Бойко Борисов: Не искам да коментирам. Има много по-важни неща за страната в момента. Помагаме на бизнеса, отслабваме някои мерки и ограничения, да може хората да работят, да работят търговци, да се възстановява икономиката. Какво са се разбирали някакви бизнесмени си е тяхна работа. Не съм се месил на никого. Не ме интересува. Където е трябвало съм помагал… Как ще натискам… Божков… Да не кажа нещо… вече ми омръзна да ме питате такива неща…
Иван Гешев: Не ме интересува какво е пуснал или написал обвиняемият Васил Божков. Ако има да каже нещо по обвиненията, които са му повдигнати, да ги каже в съда като преди това се върне в България. Ще му осигурим всички условия и справедлив процес, както правим за всички. За нас няма разлика кой е богат и кой е беден, водещ е законът. Той задава нашите действия. Божков продължава традицията на един друг човек в Белград, да говорят отвън разни неща. Това е тяхно право, но не е сериозно.

Публикувана на
18 Май 2020 година