Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

„Всичко, което можете да изядете“

Видяна: 26160 пъти

Турският министър на туризма Мехмет Нури Ерсой официално подписа документ за критериите за сертифициране на съоръжения за настаняване в хотелите. Отговорът на един от най-важните въпроси за туристите и индустрията на хотелиерството в Турция: ще бъде ли съхранена системата на ол инклузива, може да се окаже положителен.
Според одобрените правила, хотелите ще могат да предоставят храна по системата „всичко, което можете да изядете“, но храната вече няма да е обществено достояние. На хотелите се нарежда да я държат зад стъкло на бюфета, а на сервитьорите - да я подредят за гостите.
Машините за чай, кафе и други напитки, охладители за вода, не трябва да бъдат в общите части - възможно е само индивидуално обслужване на всеки гост.
На хотелите се препоръчва да използват прибори за сервиране за еднократна употреба. Новите правила ги задължават да поставят маси в хранителни зони на разстояние най-малко 1,5 метра един от друг, а столове - най-малко 60 сантиметра.
Мебелите, бурканите за захар, сол, подправки, салфетки, менюта ще бъдат обработвани с алкохолни продукти след употреба от всеки гост.
Петзвездните хотели в Турция вече се готвят да посрещнат туристи. Местни експерти обсъждат: турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой също е собственик на емблематичните хотели Maxx Royal и Voyage. Най-вероятно те ще бъдат първите, които преминат сертификация, като по този начин покажат на своите колеги „образцовия“ ред и готовност да приемат гости.
Други представители на хотелиерския бизнес обаче в кулоарите казват, че за много хотели тази година е по-лесно да не се отварят, отколкото да се изпълнят всички точки за сертифициране на загуба.

Публикувана на
17 Май 2020 година