Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Превозвачите от градския транспорт пред фалит

Видяна: 39680 пъти

Изправени сме пред фалит - така коментират финансовото си състояние собствениците на транспортните фирми, които обслужват 29-те линии в Пловдив и част от извънградските маршрути.
Рейсовете в Пловдив през целия ден вървят с по трима-четирима пътници, а след 19-20 часа са празни, въпреки че със заповед на кмета Здравко Димитров през седмицата са минали на празнични разписания с два-три пъти по-големи интервали. В пиковите часове градският транспорт продължава да работи, както и преди, въпреки исканията на превозвачите автобусите да бъдат намалени. От Община Пловдив обаче се опасяват да не се създаде струпване на пътници, ако по линиите останат половината от рейсовете.
Оборотът е паднал с 80 процента, трудно плащаме за гориво, вече започнахме да взимаме на вересия, а имаме и кредити, тъй като всеки от нас е инвестирал в нови автобуси, казаха шефовете на „Автобусни превози -Пловдив” и „Автотранс 2000” Петко Ангелов и инж. Димитър Чолаков. Петко Ангелов е спрял и тировете, които доскоро редовно превозваха стоки извън България.

Публикувана на
09 Април 2020 година