Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Показно как се прави конфитюр против COVID-19

Видяна: 22800 пъти

Главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, който днес беше на проверка в цеха за производство на конфитюр в с. Стряма, не се стърпя, извади телефона и не го пусна, докато не направи десетина снимки.
А след като си свали защитната манта и ръкавици, сподели, че е приятно изненадан от условията, в които се приготвя сладкото за износ и вътрешен пазар. Собствениците на фирма "Цима" ООД Николай, Цветан и Георги Жекови отвърнаха, че даряват на медиците, които пряко са ангажирани в борбата с коронавируса, 3000 броя дезинфектанти и 5000 буркана с конфитюр.
Хората имат нужда от сладко, напомни Николай Жеков. Производството е автоматизирано, на работниците задължително се раздават предпазни облекла, а преди да влязат в цеха им мерят температура.
Както вече писахме, доц. Ангел Кунчев се срещна днес с Медицинския съвет при областния управител Дани Каназирева, а след това заедно с кмета Здравко Димитров посети Четвъртък пазара и цеха за конфитюр в Стряма.марица

Публикувана на
08 Април 2020 година