Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Трябва да устискаме още 2-3 седмици

Видяна: 11285 пъти

„Хората са много дисциплинирани, извънредните мерки се спазват и трябва да устискаме още 2-3 седмици, докато спре да се покачва броят на заразените.“ Това каза главният здравен инспектор на България доц. Ангел Кунчев по време на проверката на Четвъртък пазара в Пловдив. Преди това заедно с представителите на здравните заведения и РЗИ обсъди готовността на Пловдив и областта за предотвратяване и лечение на коронавирус на срещата при областния управител Дани Каназирева.
На Четвъртък пазара с него бяха кметът Здравко Димитров, директорът на Общински пазари Запрян Тодоров и шефът на РЗИ д-р Ваня Манчева.
Доц. Кунчев остана доволен, че търговците бяха с маски, но се пошегува: "Дано не ги слагате само за проверката".
Здравко Димитров и Запрян Тодоров увериха, че се предприема редовна дезинфекция на всички обществени места. Общинските пазари се обработват всеки ден, а предприятията са запасени с 10 хил. тона дезинфектанти. Д-р Ваня Манчева разясни, че няма нужда да се мият с препарати зеленчуците и плодовете. Достатъчно е да се измият с топла вода.
Доц. Кунчев повтори, че основните изисквания за всички работещи предприятия и тържища са да няма струпване на хора, добра хигиената, да се слагат маски и да не се отклоняват от заповедите на здравното министерство и Националния щаб.

Публикувана на
08 Април 2020 година