Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как да не пипнем коронавирус съветва световно медицинско светило

Видяна: 62840 пъти

Д-р Дейвид Прайс е начело на битката с коронавирусa. Работи в университетската болница Cornell в Ню Йорк. Днес има пациенти със само една диагноза, защото в САЩ вече хиляди души са заразени, от които повече от една трета са в Ню Йорк. От собствен опит е разработил прости рецепти как да се предпазите от инфекция.


Първи съвет: винаги помнете основния начин на разпространение на вируса.
Това заболяване обикновено се предава, когато докоснете нещо заразено: човек или повърхност с вирус. И след това докоснете собственото си лице с ръце. Прониква в очите, носа или устата.
Втори съвет: не преувеличавайте възможността за предаване на вируса по въздух
Съдейки по данните, които сега имам, за да се заразите наистина от въздушни капчици - трябва да имате много дълъг и постоянен контакт със заразените. Тоест, прекарайте 15-30 минути с него, или дори повече, в незащитена среда (без маска) в затворено помещение.
Трети съвет: измийте ръцете си!
За да се защитите, трябва да станете фанатик на чистите ръце. (Сапунът унищожава обвивката на вируса, особено ако миете кожата с пяна за поне 30 секунди).
Четвърти съвет: не пипайте лицето!
Просто работете върху себе си, така че винаги да има разстояние между ръцете и лицето ви. В моята лична практика в 99% от случаите тези мерки са достатъчни.
Пети съвет: не се поддавайте на страх и паника!
Така гарантирано ще защитите себе си и близките си. /zdrave.to

Публикувана на
07 Април 2020 година