Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пепелянка гонят на Джумаята, хващат 5 смъртоносно отровни тарантули

Видяна: 96681 пъти

Лов на змии е имало вчера на Джумаята, разправят живеещи на съседните улици. Появили се някакви мъжаги в специални дрехи, с дълги уреди в ръцете. В началото хората помислили, че министърът на отбраната Каракачанов пак провежда някакво военно учение – разполага легла, за да направи още една полева болница като на „Колодрума“. На въпрос, зададен от стреснат гражданин, излезнал на терасата си, какво става, един от особено облечените отвърнал: „Пратиха ни да търсим опасна пепелянка!“.
Динко ПЕТКОВ

Отарашили целия площад, правили какви ли не засади, слагали като примамки клети лабораторни мишки, но без успех. „Само дето анаконда не сме хващали, ама тази пепелянка ни разказа играта, къде да я търсим, мамка й змийска!“, не издържали нервите на шпицкомандата. Докато дирили студенокръвната твар, попаднали на 5 силно отровни тарантули. „Такива екземпляри ги има само в амазонските джунгли, ако те клъвнат след три секунди си мъртъв!“, чудели се на находката си траперите на змии. Любопитно е, че върху тялото на едната имало татуировка. Било изписано логото "заедно". Предполага се, че е от някой проект на фондация "Пловдив 2019".
„А, допълзели дотук от Дондуковата градина. Там е Природо-научният музей, сигурно шефът му е използвал, че е забранено да се ходи в парка и през деня пуска тарантулите, паяците, скорпионите и разни буболечки и гъсеници малко да попасат на свобода. Вечер си ги прибира!“, обади се отново всичко виждащият гражданинът от терасата.
Тъкмо вдигнали ръце, че не могат да открият пепелянката, за която били на пожар командировани, получили сигнал за отбой от командния център в службата. Пак взели да псуват, оказало се, че цял ден се трепали за нищо. Типът, който се обадил на 112, че има пепелянка на Джумаята, всъщност без да иска предизвикал паника и заблуда. Като съвестен гражданин той подал сигнал, че съседката му нарушила карантината и тръгнала да се разхожда из Главната. В стремежа си да я опише, за да я задържат по-лесно, казал: „Като пепелянка е, в момента сигурно е на Джумаята!“. И объркал служителката, записала обаждането.
Всъщност именно принудителното прибиране на населението по къщите заради коронавируса стана причина в градовете да се завърнат много животинки, прогонени преди това от хората. Например в каналите на Венеция отново дошли лебеди и делфини. Стадо елени пък били видени между къщите на Източен Лондон. Според експерти животните са влезли в града, защотото по улиците няма трафик след налагането на карантината. В малко градче в Уелс наскоро се показали диви кози, които се разхождали из центъра. Много градове са напълно изолирани заради пандемията, а социалните медии разпространяват снимки, на които се виждат овце, глигани и коне по безлюдните улици.
Под тепетата пък се пусна слух, че докато мятал въдицата край Пешеходния мост, рибар видял в реката да се плиска син кит - от рода „пони“ по думите му. Предполага се, че от дългото клечене, започнал да получава халюцинации. И понеже бил на възраст, вместо русалка, както щеше му се привиди, ако беше по-млад, на него му се привидял кит. Макар, че по-старите филибелии твърдят, че навремето, когато нямало предприятия да тровят реката, нея се забелязвали и китове. Идвали от Бяло море да се чифтосват тук.

Публикувана на
06 Април 2020 година