Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Семейство от Пловдив опита да кръсти бебето си Корона в чест на вируса

Видяна: 91376 пъти

Пловдивчани от кв. „Христо Смирненски“ искали да кръстят новородената си дъщеричка Корона. Хем да звучи по царски, хем да го свържат главното събитие на годината, в която е родена – коронавирусът.
Динко ПЕТКОВ

Предложението било на таткото. Майката била съгласна.
Свекърът и свекървата, обаче, категорично се запънали. „Да станем за срам пред целия град!“, негодувала пред сина си възрастната жена.
„Ваша работа си е как ще я кръстите. Какво лошо има да носи името на майка ти – Ганка, старо бълтарско име. А вие – Корона. Мен вирусчета вкъщи не ми трябват. Щом си държите на вашата, изнасяйте си багажа и на квартира!“, разлютил се старейшината вкъщи.
Зорът на младите бил, че живеели със старите, а не можели да си позволят да се изнесат, защото нямали средства да плащат наем, а и младият татко бил съкратен, работел в ресторант като сервитьор. Стигнали до взаимен компромис. Младите кръстили малката Ганиада – и на бабата Ганка, и да звучи по-плеймейтско.
Младо семейство от Новокузнецк, Русия, обаче няма техния проблем и кръсти първородното си момче с несъществуващо име - Ковид. В чест на новия коронавирус (COVID-19). Според родителите на бебето името му е звучно, силно и оригинално, съобщи порталът "Яндекс", цитиран от БГНЕС.
"Коронавирусът вече е завладял половината свят, затвори границите… Нека и синът ми бъде толкова могъщ", заяви щастливият баща на новороденото. Надява се, че името ще донесе щастие на сина му.
Според майката на Ковид момчето вече проявява силен характер: храни се отлично, спи дълго и дълбоко, но щом се събуди и започне да крещи буди целия квартал. “Точно като едно вирусче е!“, коментира тя.

Публикувана на
06 Април 2020 година