Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Кои професии ще закъсат след като отмине КОВИД-19

Видяна: 89120 пъти

Разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19 сериозно засегна световната икономика. Последствията от пандемията най-вероятно ще променят сериозно целия пазар на труда - но как точно? Руското издание RT опитва да даде отговор, като цитира изследвания на Института за прогресивно образование, според които под удар ще се окажат не само работещите в сферата на туризма, която най-силно пострада.
Според изследването, в зоната на риска на първо място попадат туроператорите и екскурзоводите заради щетите в туризма. Анализаторите очакват голямо сътресение и съкращения на заетите в бранша.
Много авиокомпании вече се намират на ръба на банкрута. Това може да изведе на трудовия пазар голям брой опитни професионалисти, което ще повлече силна конкуренция между тях при намиране на работа.
Същата ситуация може да се създаде и в сферата на фитнес индустрията. След приключване на режима на самоизолация много центрове за фитнес едва ли ще могат да си върнат в пълен обем клиентите и затова дори опитни инструктори ще си търсят работа.
Actualno.com

Публикувана на
05 Април 2020 година