Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как да променим детска песничка, за да се отървем от КОВИД-19

Видяна: 19886 пъти

Сега здравословното хранене е най-важно. Ако се придържаме към него, дори да хванем вируса, ще го изкараме в лека форма. България е градината на Европа, трябва да ядете най-вече зеленчуци и подове. Забравете месото!", призова попурярната пловдивчанка шеф Силвена Роу, чийто баща е известният някога под тепетата директор на библиотека „Иван Вазов“ Йохан Лаутлив.

Според нея консервите и замразените храни също нямат място в хладилника ни, ако искаме силен имунитета.
Категорична, че повечето хора не приемат препоръчителните 90 грама витамин Ц на ден. За набавянето на здравословната доза тя препоръча консумацията на киви, лимони, портокали и червени чушки. „Промени се старата детска песничка, че чушки и домати който не яде, той голям не ще да порасте. Изменението е, в замяната на домати с киви и лимони и, че той от КОВИД-19 няма да се отърве!“, смее се тя.
Залага и на антиоксидант №1 в борбата срещу вирусите - ехинацеята, която, за съжаление, вече е изчерпана в повечето магазини.
Започва деня си с проста рецепта, която повдига енергията и засилва защитните сили. "В сок на лимон и половина, неразреден, настъргвам две супер храни - джинджифил и куркума. След като изпия тази смес, се чувствам заредена физически и психически", категорична е звездата от "Мастършеф".

Публикувана на
05 Април 2020 година