Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Още един заразен в Пловдив

Видяна: 24522 пъти

За последните 24 часа са регистрирани 25 нови случая на коронавирус у нас, с тях общият брой на заразените е 522. Това съобщи на дежурния брифинг на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Жертвите на епидемията вече са 18, като в събота са починали двама души в "Пирогов" и двама в столичната болница "Св. Анна".
В Пловдив има един нов случая на мъж с доказана положителна проба, с което общият брой на заразените става 30, от които 14 са в болница. Четирима от тях са в много тежко състояние и са интубирани.
От останалите нови случаи на положителни проби 13 са в област София, в Бургас е заразено 17-годишно момче, а в Стара Загора тричленно семейство, след като синът се е върнал от Англия. В Перник са заразени 2 мъже, в Сливен -2 жени, в Русе - мъж на 21 години, завърнал се от Англия, в Кърджали - 1 мъж. Няма нова област в страната, засегната от вируса.
Девет са засега откритите случаи след изследваните служители в МВР. От тях няма нито един хоспитализиран. В армията има 2 случая: единият е хоспитализиран в пловдивската болница "Каспела" старши сержант, а другият е на мисия в Румъния, където е настанен в местна инфекциозна клиника. Двама военни са отзовани от мисия в Косово заради притеснителни симптоми, но не са били потвърдени като положителни за коронавирус.
Пловдивската лаборатория стартира работа тази седмица, обяви проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център за заразни и паразитни болести. Очакваме увеличение на случаите - на болните с пневмонии и на медицинските лица, които трябва веднага да бъдат изследвани, добави той.

Публикувана на
05 Април 2020 година