Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Д-р Енчев губи по 300 000 на месец, няма работа

Видяна: 140580 пъти

Д-р Енчев е сериозно притеснен за личните си финанси. Пластичният хирург е останал без работа. Още преди седмици обяви, че поставя клиниката си под карантина. С това изворът на приходите му рязко пресъхна. Говори се, че губел по около 300 000 лева на месец.
Доскоро бе поставян в списъците на най-богатите лекари в страната. Благодарение на суетните си пациенти, които се редят на опашки пред кабинета му, за да се разкрасяват, той инкасира обороти в рамките на над 3,5 милиона за година, твърдят запознати. Освен това имал странични източници на средства, които допълват и без това солидното му състояние. Всичко това обаче било рязко прекратено преди няколко седмици, когато в България се заговори за коронавирус и бе въведено извънредно положение.
„Ние, д-р Ангел Енчев, дм и екипът на клиника „Симетрия”, избираме да прекратим извършването на планирани оперативни интервенции и манипулации не само за да запазим здравето и живота на нашите пациенти, но и на онези, които ще имат нужда от медикаменти, медицински консумативи и лични предпазни средства”. Това обяви пластичният хирург малко след въвеждането на извънредното положение в страната. И хлопна кепенците.
Мерките ще му струват цяло състояние, особено ако карантината се удължи до лятото, каквито прогнози често се чуват. Хирургът не само че не печели нищо в момента, но и няма възможност да се „поддържа във форма” като професионалист, защото не практикува своя занаят. Доскоро работеше почти без почивка, като се твърди, че оперирал по 10 часа всеки ден.
„По-добре да останем гладни, отколкото да оставим гладни сираци!”, сподели той в профилите си в социалните мрежи.
Докато си стои вкъщи, следи изкъсо здравните новини в страната. С учудване забелязва, че много от медицинските работници са меко казано неподготвени за епидемията – до такава степен, че дори не знаят как правилно да облекат и съблекат защитните си облекла. „За какво са им маски, като не знаят как да ги носят? Младата колежка със слушалките на врата си намества маската с ръката, с която е пипала кой и какво ли не! А по-възрастната явно не е носела маска през живота си”, ядосва се хирургът. И пуска образователни клипчета, които демонстрират как се носи маска и как се обличат предпазни костюми, пише "Уикенд".

Публикувана на
04 Април 2020 година