Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Майката на Камата пострада

Видяна: 136440 пъти

Майката на Христо Стоичков – Пенка, е претърпяла неприятен инцидент преди няколко дни в пловдивското село Ясно поле, където живее. Възрастната жена паднала и си е наранила крака. В момента още боли и кръста.
„Мама ми се обади и аз веднага от Пловдив се изстрелях за село“, разказа братът на Камата – Цанко Стоичков.
„Знаете, всичко е под карантина и трудно се излиза от града. Но аз попълних декларация, обясних на полицаите за какво става въпрос и отидох при нея. Занесох й лекарства, мазила, сега е добре. В това тежко време зъб да те заболи, не можеш да отидеш на зъболекар. А смятай по селата как е с лекарите“, добави Цанко.
Докато майка му пъшка болезнено, големият й син Христо се прояви наистина зет като мед. Той е прибрал в слънчево Маями и тъща си Пепа Митова. Майката на съпругата му Марияна се пренесе зад Океана и заживя с цялата фамилия.
В началото на тази година тъщата на Камата заминала на гости на дъщеря си и зет си и няма никакво намерение да се връща.
Напоследък 80-годишната Пепа живяла в един от апартаментите на легендарния футболист в квартал „Бъкстон”. Само, че с напредването на възрастта самотата взела все повече да й тежи. Далеч от близките си тя разнообразявала самотните си следобеди с комшийки по на кафенце и баница. В направата, на която Митова била голяма майсторка.
В началото на зимата тя се възползвала от поканата на зет си и зарязала дружките си. Отлетяла за слънчева Флорида. Където живеят и дъщеря й и внучките й, че и правнучката й Миа. /блиц

Публикувана на
01 Април 2020 година