Новина от категория България
Архив на публикациите

Алo, пенсиите!

Видяна: 28548 пъти

Вчера в магазина една госпожа беше напълнила кошницата с стоки, чието количество отвсякъде беше несвойствено за възрастта и социалното ѝ положение, и плащаше в петолевки. Часът беше 9.30, което трябва да ви подскаже каква е възрастовата и социална стратификация на госпожата. Броеше банкнотите като си плюнчеше пръстите с език. Щото тия пущини имат подлия навик да се лепят една за друга. Направо ми се изправи косата, като я гледах как лапа бацилите!
Тони ФИЛИПОВ

Петолевката, братя от последната възраст, в качеството си на най-дребната банкнота, се явява най-сериозният преносител на зарази - грип, жълтеница, краста, трипер. Не, триперът май с по-едри банкноти се пренасяше… Петолевката е направо мръсна бомба. Върху нея грипният вирус оцелява до три дни. Ако обаче попадне там заедно със секрети от носа или устата, животът му се удължава до 17 дни. За това време вирусът, яхнал петтях лева, обикаля София три пъти и един път ходи до Самоков.
Виждал съм в магазина как пенсия вади пет лева от джеба и целува Св. Иван на прощаване.
Според нас е най-добре пенсионерите изобщо да избягват дребните банкноти. По-принцип грипът няма отношение към номинала, но те имат, та затова петолевката е най-опасна. Щото, пенсия да хване грип от сто лева на цяло може, но само на теория.…
А, бе, да ви питам, как се оправяте с парите сега, когато няма талончета за търкане? Да ви кажа ли една рецепта? Вземате една новичка банкнота от 100 лева. Прегъвате я на четири. Щото четири е числото на стабилността. След това я хващате с лявата ръка и произнасяте следното заклинание: "Както нощта привлича деня, а денят нощта, както реките привличат ручеите, както жената привлича мъжа, така и тази банкнота да привлече към себе си себеподобните си. Амин!" И готово.
Откъде да вземете банкнота от 100 лв. ли? Не ме занимавайте с глупости! Моята работа е да ви дам акъл, а не начален капитал! Друг начин за бързи пари е да сложите в портфейла си тайната билка на анадолските ходжи - Демир Бозан. Можете да си я изпишете от интернет за 43 лв. Не гарантирам, че тези два начина са по-печеливши от хазарта, но със сигурност са по-евтини. /Actualno.com

Публикувана на
31 Март 2020 година