Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Баба и дядо плачат в болница, никой лекар не искал да ги доближи

Видяна: 76160 пъти

Паника настъпила в ардинската болница при появата на 71-годишния мъж и 68-годишната му жена със симптоми на коронавирус, съобщава 24rodopi.com. Положителната проба на двамата пациенти за коронавирус беше потвърдена в събота сутринта. Никой от медицинския персонал обаче не искал да се доближи до тях, да им вземе проби, да ги настани в специално обособеното отделение в малката общинска болница.
Медиците били на мнение, че спешно двамата трябва да бъдат закарани в кърджалийската болница. Болните възрастни хора се разплакали и започнали да се молят: Не ни връщайте, не ни оставяйте да умрем!
От Кърджали пък отказали прием, защото двамата пациенти нямали проблеми с дишането. Накрая педиатър ги обслужил, съобщиха близки на възрастните жители на ардинското село Горно Прахово.
Педиатърът д-р Гюнер Осман, който ръководи болницата, потвърди за случилото. Той дори им взел секретите за тестовете. В Ардино нямат наличен персонал за лечение на заразени с COVID-19.
В момента само д-р Осман влиза в стаята на болните мъж и жена.
Двамата пациенти са с двойна пневмония. Мъжът е диабетик, а на жената наскоро е правена коронарография.
Те са двойни граждани, дошли от Истанбул в родното Горно Прахово на 12 март. Всяко лято си идвали на село, но този път пристигнали по-рано заради погребение на техен близък. За траурната церемония от Англия пристигнал и роднина на 71-годишния мъж и 68-годишната жена. Не е изключено той да е носителят на COVID-19, който предал коронавируса на двамата възрастни. /блиц

Публикувана на
31 Март 2020 година