Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Никакви разходки из Пловдив от понеделник

Видяна: 78320 пъти

„Още по-строги ограничителни мерки ще бъдат въведени от понеделник в Пловдив заради епидемията от коронавирус", заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров. "Никакви разходки в парковете, по тепетата и край Марица. Няма да работят никакви търговски обекти, освен за хранителни стоки, ", обяви той.
В парковете и на обществените места ще има още по-засилена полицейска охрана, тъй като достъпът и събиране на групи категорично са забранени.
"Опасно е, всеки трябва да го разбере и да бъде отговорен към себе си, близките и околните", изтъкна градоначалникът. И напомни, че в Китай разпространението на коронавируса е овладяно благодарение на жестоката и всеобща дисциплина, в Индия нарушителите ги бият с палки, в Русия ги заплашва затвор, а в Германия по улиците изкарват хиляди военни, за да помагат на полицията.
В Пловдив няма да вдигат пейки от парковете, градините и пред блоковете, както е разпоредил кметът на Бургас. Но пък ще се налагат глоби на всички нарушители на забраните, като санкциите са от 5000 лева нагоре.
Във връзка със зачестилите нарушения на карантината председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че се обмисля мярка хората да излизат от домовете си само с декларация, по примера на Италия.
„Следващите мерки е да се движат с декларация и в града. Това е най-вероятно следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена“, допълни той.

Публикувана на
29 Март 2020 година