Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Нова епидемия ни налазва, все повече жертви на Уво-20

Видяна: 95907 пъти

Вече трета седмица сме принудително вкъщи. За да не ни хване коронавируса, уж. За някои това не е проблем – работят си откъщи. Мнозина, обаче, по време на недоброволната карантина прихванаха друг, също опасен вирус, с кодово название Уво-20 – да разбираем език означава уволненивирус. Защото хиляди само в Пловдив останаха без работа, заради затворени с министерска заповед ресторанти и кафенета, молове и магазини, хотели, фризьорски салони, стоматологични кабинети, актьори, певци и прочие. Последствията от „заразените“ с този вирус тепърва ще се усещат. Ще последват, не дай боже, цели предприятия.
Динко ПЕТКОВ

Скоростно беше създаден Национален кризисен щаб за борба с КОВИД-19. С доктор-генерал начело. Наскоро се появи към Министерския съвет и Медицински щаб, воден от професор, критик на доктора с лампазите. Особено госпожи домакините свикна да си пускат като турски сериал пресконференциите с участието на новата тв звезда – генерала. Нищо, че никой нито се жени, нито си хваща любовница или пък други драми, всеки ден този „коронавирусен сериал“ става все по-популярен. Е, има някакво развитие на образа на главния герой Мутафчийски – от плах и неуверен в първите епизоди, става все по-намахан и размахващ пръст. Скоро може към пагоните да му сложат още една звезда. Макар че всъщност екранните му прояви би могъл да изпълнява и един обикновен тв говорител. И той може да застане пред камерите всеки ден по няколко пъти и да съобщава бройката на заразените. И да се мръщи на въпроси на репортери, които не му харесват. Но такъв е сценарият на „сериала“, да не му търсим кусури.
Според мен вече е време да бъде създаден официално още един щаб – който да съобщава за жертвите на паралелната епидемия, която върви. Пострадали и заразени от не по-малко страшната напаст УВОЛНЕНИВИРУС, накратко Уво-20. Няма значение, че трудно ще открият генерал, който да сложат начело на такъв щаб, може да бъде и обикновен ефрейтор от запаса. Важното е и той да се появява на екрана, редом до Мутафчийски. И да съобщава как геометрично растат останалите без работа и доход обикновени граждани.
За тези от коронавируса дори обзаведоха в полеви болници огромните зали като „Арена Армеец“ и „Колодрума“ в София и в Пловдив, както и подобни сгради във Варна и Русе. Не че има нужда от такъв масраф. Но превантивно.
А за страдащите от другия вирус Уво-20 – нищо! Да проведат военно учение подчинените на министър Каракачанов и за тях. Поне една закусвалня в някой мол да бяха им обзавели – без легла, с по една маса за сервиране на супичка и филия хляб. Щото, както върви епидемията УВОЛНЕНИВИРУС, скоро до там ще стигнат не хиляди, а стотици хиляди. И те няма да са, както от „короната“ предимно старци, а най-вече млади работоспособни хора.

Публикувана на
27 Март 2020 година