Новина от категория България
Архив на публикациите

Лекарка в защитно облекло заразена с COVID-19

Видяна: 26962 пъти

Лекарка от 5-та градска болница в София сама разкри, че е болна от коронавирус и разказа за усещанията си покрай това. Надежда Стоева написа сърцераздирателен статус във Фейсбук, описвайки, че вероятно се е разболяла покрай контактите си с пациенти в Спешния кабинет.
Ето какво пише тя на профила си във Фейсбук: "Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати, Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във "войната "с вируса с красиво име Корона . Искам да Ви информирам,че аз вече съм заразена.
Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега. Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира, се без мен. Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи.До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, без да зная, че съм вирусоносител. Днес когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та... това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя за да продължа с хобито си , което е моята професия."

Публикувана на
26 Март 2020 година