Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Здравко Димитров инспектира КПП-тата

Видяна: 20313 пъти

Кметът Здравко Димитров се срещна с полицаите, които дежурят на най-натоварените контролно-пропускателни пунктове - до паметника на Скобелева майка и на „Карловско шосе“. Заедно с него бе и директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев и заместник-кметът Тодор Чонов.
„Изчакването е в рамките на нормалното и полицаите правят всичко възможно преминаването през пунктовете да става възможно най-бързо, като в пиковите часове увеличаваме числеността им трикратно“, заяви старши комисар Йордан Рогачев. Той обясни, че за облекчаване на трафика има организирани и допълнителни ленти за преминаване на превозните средства. Според анализа на полицията един човек изчаква средно около 20-25 минути.
„За да се ускори преминаването и за да се намали риска за полицаите от прекия контакт с хората, защото те поемат декларациите, ще коментирам с премиера Бойко Борисов дали да не върнем стария режим, при който документите само се показват“, съобщи кметът Здравко Димитров.
По негова инициатива за дежурните полицаи се осигурява храна два пъти дневно. Става дума за около 200 служители на реда на ден. А от ОП „Чистота“ са оборудвали постовете с химически тоалетни, чешми с дезинфектант и кошове за отпадъци.
Доброволно формирование „Пловдив 112“ от вчера започна да раздава чай на дежурните на 13-те пункта, разположени на входно-изходните артерии на града. „Полицатите са там по 12 часа, а времето е студено и затова решихме два пъти дневно да им носим топли напитки. От собствен опит знаем колко е трудно едно толкова дълго дежурство на открито“, обясни ръководителят на формированието Георги Влайков.
„Изключително съм благодарен на кмета Здравко Димитров за подкрепата, навременна и много необходима в този труден за всички момент. Коментирайки с колеги от страната, Община Пловдив е първата, която подпомага работата по КПП“, коментира ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев.

Публикувана на
26 Март 2020 година