Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Заболяла млада италианска медсестра се самоуби, за да не зарази други

Видяна: 20008 пъти

34-годишна италианска медицинска сестра се е самоубила, след като е дала положителен тест за коронавирус. Тя се е страхувала да не зарази някой друг и това е причината да сложи край на живота си.

Даниела Трези е работила на първа линия по време на пандемията в Ломбардия, най-засегнатият регион в Италия. Националната федерация на медицинските сестри на Италия потвърди за смъртта й. Страдала от тежка форма на тревожност, защото се е притеснявала да не разпространи вируса, докато се бори с епидемията. Работела в интензивното отделение на болницата "Сан Джерардо" в Монца, на около девет мили от Милано. Поставена е под карантина, след като започнала да има симптоми на заразата.
"Всички ние избрахме професията си за добро, но и за лошо. Ние сме медицински сестри. Всички виждат нивото на стрес, на което сме подложени", споделят нейни колежки.
Генералният мениджър на болницата "Сан Джерардо", Марио Алпароне, заяви, че Даниела е била пратена вкъщи болна още на 10 март и че не е била под наблюдение. Съдебните органи разследват смъртта й. /блиц

Публикувана на
26 Март 2020 година