Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Заразените старци в Белгия обречени, официално отказват да ги лекуват

Видяна: 40600 пъти

Възрастните хора в Белгия, настанени в старчески дом с отслабено здраве, няма да бъдат приемани в болница, ако страдат и от Ковид-19. Това съобщават местни медии, като се позовават на насоки, издадени от местното общество на геронтолозите. Същото направиха и в Испания.
Уточнява се, че този подход се отнася до възрастни хора, за които и без новото заболяване се очаква да починат до края на годината заради деменция или други трайни здравословни проблеми. Допълва се, че тези решения ще бъдат съгласувани със семействата на възрастните хора.
Според белгийските власти, дори да бъдат приети в болница с Ковид-19, възрастните с отслабено здраве биха получили същите животоподдържащи грижи, каквито им се предоставят и в старческите домове. Цитирани са лекари, които отбелязват необходимостта да се приеме, че животът има край и понякога добрата грижа означава той да не бъде удължаван. Пояснява се, че подобен подход разтоварва болниците в условията на епидемия и дава допълнителна защита за лекарите. /монитор

Публикувана на
25 Март 2020 година