Архив на публикациите

Куртово Конаре претендира за най-любим кулинарен фест на България

Видяна: 46520 пъти

Най-добрият и популярен кулинарен фестивал в България ще бъде определен чрез онлайн гласуване. Инициативата е на платформата”Кулинарните фестивали на България”. Срокът е до 28 март. Регламентът позволява гласуване във Фейсбук – само веднъж от потребител. До този момент са предложени повече от 30 кулинарни фестивала.
Пловдивска област се представя от Куртово Конаре Фест, познат още като Фестивал на чушката, домата, традиционните храни и занаяти. Организира се ежегодно от 2009г. и цели не само подкрепа на местния поминък, но и представяне иа качествен културен продукт.
Всяка година, през втората седмица на септември, за три дни селото привлича почитатели на хубавата храна и местната лютеница. За всеки вкус има по нещо – и творчески работилници, и пленери, и кулинарни състезания и музика за душата.
Куртово Конаре Фест представи България в европейския конкурс EURIC, чиято цел бе да открие новаторски и вдъхновяващи инициативи от секторите на селското и горското стопанство, агро-хранителните вериги и устойчивото развитие на местните общности . В конкурса се включиха над 220 фирми, проекти и инициативи от 21 страни членки на Европейския съюз и две съседни на ЕС страни. Международно жури от независими експерти избраха 15 от тях за Европейски посланици на иновациите в селското стопанство и селските райони, сред които и Куртово Конаре Фест. Подкрепете фестивала в анкетата!
Сайт с анкета за гласуване ТУК

Публикувана на
25 Март 2020 година