Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

1876 души от Пловдив и областта са под карантина

Видяна: 20008 пъти

1876 души от Пловдив и областта са под карантина. Данните са от тази сутрин, съобщи областният управител Дани Каназирева по време на пресконфенция на Областния медицински шаб. В Пловдив интензивните легла са 65, с възможност да се увеличат с още 10, тъй като УМБАЛ “Св. Георги” е поръчала за закупуване 10 респираторни апарата. В областа интензивните легла са съответно 242.
Над 60 души ще бъдат изследвани в Отделението по неврохирургия в пловдивската университетска болница заради заразената сестра в него. Това обяви директорът на лечебното заведение проф. д-р Карен Джамбазов. Както бе съобщено още сутринта, отделението се почиства, дезинфекцира и карантинира, а болните, които имат нужда от лечение в него, ще се пренасочват към други лечебни заведения.
Срокът на тези мерки ще е докато контактните не покажат отрицателни проби, каза Джамбазов. Той потвърди, че в момента всички пациенти на лечебницата, в това число и родилките, се приемат през Спешно отделение, където е създадена организация за дистанционно термометриране. Няма как да затворим болницата, категоричен е докторът.
В Столипиново ще се отворят два медицински кабинета, стана ясно още от Медицинския щаб. Единият ще е педиатричен, а другият – терапевтичен, обяви началникът на Спешната помощ д-р Димитър Христозов. Така, по думите му, ще се ограничи пътуването на хора с оплаквания от квартала из целия град.
В момента за следващите няколко дни има осигурени предпазни облекла за медиците, които ще посрещат в болничните заведения случаите с коронавирус, обобщи Дани Каназирева, но е подадена заявка за още количества.

Публикувана на
25 Март 2020 година