Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Още двама заразени в Пловдив

Видяна: 17263 пъти

35-годишен мъж и 60-годишна жена от Пловдив са новите заразени с Covid-19, с което общият брой на поразените от епидемията българи става 220 души. Това обяви ген. Венцислав Мутафчийски на дежурния брифинг на Националния оперативен щаб.
Първоначално той заяви, че новите заразени се намират в болница "Георги Странски", която е в Плевен, но после уточни, че става въпрос за Пловдив. Двамата са настанени в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" и са болни, а не само преносители на вируса. Те не са били контактни, обясни Мутафчийски. С тях общият брой на заразените пловдивчани става седем.
5-годишният пловдивчанин, който е един от новите двама заразени с Сovid-19 под тепетата, е с двойна бронхопневмония и средна увреденост. Това съобщиха преди малко от РЗИ-Пловдив.
Другата новооткрита заразена – 60-годишна жена, е под домашна карантина. Здравните инспектори трябва да я издирят и уведомят за положителния резултат от теста.
Чакат се резултатите от взетите от тях проби и тази от едномесечното бебе, съобщиха от Инфекциозна клиника.
Във ВМА са настанени 21 души. Там от вчера под лекарско наблюдение е цяло семейство. Един от пациентите в болницата е дал една отрицателна проба и една положителна за коронавирус.
Според ген. Мутафчийски пикът на заразата не е достигнат. Има и тревожна новина, че на освободен преди 17 дни круизен кораб още има коронавирус. "Това означава, че трябва да има фанатична дезинфекция, защото вирусът показва невиждана устойчивост", предупреди генералът.

Публикувана на
25 Март 2020 година