Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Протест с лодки на ФК „Марица“

Видяна: 10675 пъти

Родният клуб на Христо Стоичков ФК "Марица" остава без стотинка от 37-те милиона лева, които държавата отпусна за спортна инфраструктура в Пловдив. Президентът на клуба от Кършияка Христо Христов обявява, че ще спретне протестно шествие с надуваеми лодки по река Марица.
Стадион "Марица" е изцяло общинска собственост. Той има огромна нужда от основен ремонт. Клубът използва един единствен футболен терен, който е и за тренировки, и за официални мачове, както от представителния отбор, така и от тимовете от ДЮШ.
Школата на "Марица" използва за тренировки зелени площи, приналежащи на Английската гимназия. В нея има над 150 деца, които са принудени да тренират в неподходящи условия.
„Ние също можем и имаме право да протестираме и да затваряме булеварди, но от уважение към пловдивчани няма да предизвикваме допълнителни задръствания или неприятности за тях и за ръководителите на града ни. За сметка на това ние ще организираме протестно "шествие" с надуваеми лодки по река Марица! Така представлението ще продължи!", пише в писмо на ръководството на „Марица“ до медиите.

Публикувана на
28 Февруари 2020 година