Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Тайните жени на Васил Божков

Видяна: 24720 пъти

Обвит в мистерии е личният живот на хазартния бос Васил Божков, който се сдоби с 11 обвинения и бе задържан в Обединените арабски емирства. Първата му съпруга, с която минава под олтара още през 1980 година, е Мая Ангелова Божкова. Тя е майка на неговия единствен син Антон, който е женен за дъщерята на бившия столичен кмет Стефан Софиянски – Ива.
Именно на нея Антон и половинката му решават да кръстят първородната си дъщеря, която се появява на бял свят в края на 2013 година. За съпруга № 1 на Божков се знае, че е завършила Стопанската академия в Свищов, а по професия е счетоводител и финансист. Твърди се, че от години живее в Англия, но е изключително привързана към двете си внучета – Мая и Васил-младши.
Че тя официално не е жената до хазартния бос стана публично ясно малко след като му бяха повдигнати обвинения. Тогава чрез жива връзка в предаването „Тази сутрин“ с Антон Хекимян Божков изяви притесненията си, че жена му е била арестувана, визирайки бизнес дамата Елена Динева.
Градските легенди твърдят, че шармантната Елена от четвърт век е не само половинка на богаташа, но и негова дясна ръка в бизнеса. В последните години все по-рядко се прибирала в България. Повечето от времето си прекарвала в Швейцария, както и в Англия, където ръководела бизнес дела.
63-годишният Божков е с 13 години по-възрастен от нея. На 29 декември 2019 г. Елена е празнувала своя 50-годишен юбилей. Хора от кръга на хазартния бос издават, че тя все още била забележителна жена, но и като млада впечатлявала с визията си.
Малко след като се зашумя, че Елена е била задържана, но впоследствие се разбра, че в дома й е имало само обиск и изземане на документи, журналистката Соня Колтуклиева сподели спомените за нея в личния си профил във фейсбук. „Арестували са Елена (Ели) Динева. Васил Божков я нарича в блицинтервю „жена ми“. Не знам кога и дали са се оженили. Или той има предвид, че от близо 25 години Ели е негова спътница в живота и бизнеса. Познавах Ели като 20-ина годишно момиче, беше секретарка на Михаил Ноев, шеф на пресцентъра на „Мултигруп“; беше много красива и атрактивна, симпатична и сдържана. Естествено много се промени, като стана любимка на Васил Божков, някъде към 1995 година; превърна се във високомерна тузарка…Запомних една нейна реплика, която ме остави леко потресена: „Чудя се как хората летят в икономична класа?!“. Последно я видях преди 10 години, на сватбата на Стефка Костадинова – Ели вече съвсем се беше отлепила от земята. Някъде след полунощ поиска любимото си уиски Lagavulin и настана голяма паника – хукнаха да търсят Lagavulin, как ще откажат на приятелката на Васил Божков?!... Животът ме е убедил в едно важно нещо: високомерието се наказва. Рано или късно. И се отнася за всички. И за мен, и за вас...”, написа Колтуклиева.
Според мълвата в сърцето на хазартния бос място са намерили и други две популярни дами от родния хайлаф. Преди години клюката упорито го свързваше с младата поп надежда Аксиния, прочула се след участието си в музикалния формат „Стар Академи“. Авантюрата им обаче била кратка, към днешна дата красавицата живее в Америка, омъжена е за чужденец с азиатски корени, а през 2019 година стана майка на момченце за пръв път.
Нейната колежка Лилана, която през последните години се оттегли от музикалния бизнес, макар да имаше възможността да записва дуети с американски звезди, все още е свързвана с името на Божков. През годините многократно двамата са засичани в едно от любимите места на Божков – вече нефункциониращия клуб „Маскара“ в София. За последно около името на 34-годишната Лилана се разшумя през пролетта на 2019-а, когато стана ясно, че нейната фирма „Телетол“ АД е вторият официален лицензиран доставчик на електронно събиране на тол такси. Напоследък поп звездата е скъсала със скандалния имидж от близкото минало, когато красеше кориците на „Плейбой“ и в социалните мрежи демонстрира лайфстайл на истинска бизнес дама. Из софийските улици тя се движи с охрана и лъскаво спортно порше. /ретро

Публикувана на
28 Февруари 2020 година