Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Осъдиха за шашми бивш районен зам.-кмет

Видяна: 15494 пъти

Бившият зам.-кмет на район „Западен“ Георги Георгиев получи присъда от година и половина условно за присвояване на 4118 лева и за съставяне на фалшиви документи.
Според обвинителния акт на Районна прокуратура в периода между февруари 2013-а и средата на 2014 г. Георгиев е извършил общо 16 деяния в качеството си на длъжностно лице -управител на Кризисен център за деца в Пловдив.

По делото е установено, че в горепосочения период, Георгиев сключил с тъста си К. С. - 10 граждански договора, а през 2014 г. – още шест, за ремонти в сградата, поддръжка, почистване, отстраняване на стара подова настилка на кризисния център..
Договорите са били сключени от управиштеля със съзнанието, че тъстът му няма да извършва реално работа по тях. Констативните протоколи за приемане на „работата“ са подписани от подсъдимия, въпреки посочените в тях неверни обстоятелства.
В продължение на година и половина на тъста на Георгиев били изплащани възнаграждения по гражданските договори, без реално същият да е извършил каквито и да било ремонтни дейности
Събраните доказателства сочат, че ремонтите не били извършени от К. С., а от персонала или децата, които се намирали в Кризисния център. Георги Георгиев изготвил 15 документа, в които удостоверил неверни обстоятелства, че работата е свършена от К. С., на когото били преведени 4118 лева по банков път.
По тези причини Районен съд – Пловдив е наложил на Георги Георгиев наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години.
Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив. /марица

Публикувана на
28 Февруари 2020 година