Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Арестуваха общински съветник от ВMРО, ще прати ли Каракачанов танковете към Пловдив!?

Видяна: 21520 пъти

Общинският съветник Стефан Послийски е бил арестуван днес в Пловдив. Той е задържан като съучастник в организирана престъпна група.
Причината за ареста е участието му в узаконяване на водоизточници за ферми за патици в област Пловдив, съобщиха информирани източници. По думите им става дума за близо 300 ферми.
Послийски е областен лидер на ВМРО и втори мандат общински съветник.
Името му нашумя още през 2019-а заради. Тогава лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки пусна сигнал за рекет срещу депутата Александър Сиди и Стефан Послийски заради писмо на бившия директор на "Басейнова дирекция" Георги Семерджиев, напомня Лупабг. Той бе сменен през 2018 година от Цветелина Кънева, която е далечна братовчедка на общинския съветник и женена за общинаря от ВМРО в община „Марица” Фарид Джамал Абдо.
Семерджиев твърдеше, че Сиди се е свързал с него и ако иска да запази поста си, трябва да се срещне със Стефан Послийски. Двамата се видели в близко кафе до Басейнова дирекция, като общинският съветник от ВМРО е казал, че за да бъде спокоен на поста си трябва да плаща по 10 000 лева на месец. Последва скандал, като от ВМРО обвиниха Марешки и Семерджиев в клевета, като се заканиха, че ще заведат дело. Александър Сиди изкара документ от полицията, в който пишеше, че няма образувана проверка срещу него.
Името му се спряга и като посредник между птицеферми в района, които са правили собствени каптажи за вода. Той е изготвял проектите и е придвиждал документите им в Басейнова дирекция.
На негово име има 4 дружества, с предмет на дейност консултантска дейност, разработване и изпълнение на проекти.
“Не е известно дали за този арест е бил информиран предварително партийният му лидер и вицепремиер Красимир Каракачанов. „Е, сега вече Каракачанов ще е бесен и ще нареди танковете да тръгнат към Пловдив!“, коментираха помежду си репортери. Той реагира така емоционалнo, след като от медиите узна за ареста на шефката на Басейнова дирекция, която е назначена с протекцията на ВМРО. "Това е безумие. Какви са тези акции от Цветаново време да пращат качулки с автомати срещу жена с писалка. Ми следващия път да пратя специалните сили с танкове", изригна военният министър. "Нас ни търсят само за работа, а като трябва да си измият ръцете коалиционните партньори са виновни", възмутен е той.

Публикувана на
28 Февруари 2020 година