Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Модната къща Dior представи колекциите си в рамките на Седмицата на модата в Париж

Видяна: 12078 пъти

Модната къща Dior представи колекциите си в рамките на Седмицата на модата в Париж, предаде Франс прес. Италианската модна дизайнерка Мария Грация Киури довери, че облеклата са вдъхновени от шивашкото ателие на майка й в Рим през 70-те години на миналия век.
Подиумът, по който минаха манекенките, бе покрит със страници от в. "Монд", като по този начин се напомняше, че започнали преди половин век битки са актуални и днес. Сред лозунгите в декора беше "Патриархатът убива".
"Това е много лична колекция. Човек си дава сметка, че редица виждания се формират през тийнейджърските години. Бях повлияна най-много от освобождаването на жената, от способността й да бъде не само майка и съпруга, но и личност", поясни дизайнерката.
В проектираната от Киури колекция прет-а-порте за сезона есен/зима 2020-2021 г. шарени шалове и кърпи са комбинирани с прилепнали към тялото костюми тайори, плетени жилетки са носени с дълги прозрачни поли, а къси поли - с карирано черно-бяло пончо. Показани бяха също елегантни вечерни тоалети. Дълги чорапи пък са носени с ботинки с връзки.
Колекцията включва обувки с плоски подметки, каучукови ботуши и леки, напомнящи пантофи обувки, носени с дълги рокли, както и вталени сака, тениски с надписи, подобни на използваните в декора лозунги, парки с ресни. "Не исках да съм носталгично настроена - препрочетох интимния си дневник, но се съобразих със съвременните виждания", отбеляза Киури.
Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха актрисите Деми Мур, Анди Макдауъл, Сигорни Уивър, адвокатката от Никарагуа Бианка Джагър - бившата съпруга на Мик Джагър, певицата и бивша първа дама на Франция Карла Бруни. /дарик

Публикувана на
28 Февруари 2020 година