Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Живейте си живота, през април коронавирусът ще загине!“

Видяна: 111440 пъти

„Като Бог ви моля, живейте живота си. Всичко ще дочакаме месец април, а през април ще излязат слънчевите UV лъчи, вие ще имате достатъчно витамин D в организма си, това ще помогне на имунитета, вирусът ще загине“, заяви сръбският пулмолог проф. Бранимир Несторович.
„Не мога да повярвам, че народ, който е преживял санкциите, бомбардировките, всякакво малтретиране, се е уплашил от най-смешния вирус в историята на човечеството“, каза медикът, който е началник на пулмологията и алергологията в Белград.
На среща при президента Александър Вучич професорът обясни, че е бил против страната да поръчва маски.
„Това е напълно безсмислено. Ако нямахме тест, нямаше и да знаем, че има епидемия. Не знам доколко съзнавате, че по време на грипната епидемия, която току-що приключи, имахме изключително тежки случаи. Имаме момиченце, което остана парализирано след грип, мускулите й са напълно унищожени. Имахме много тежки пневмонии. Това не беше никак интересно и сега изведнъж някакъв коронавирус“, каза гой.
Категоричен е, че няма абсолютно никаква причина за паника: „Призовавам хората да не вярват на непроверена информация. Хора, епидемията в Китай е към края си. Тя започна на 7 декември. Вече се знае, че спада вирулентността на вируса. Вирусът е все по-слаб. А и иначе е слаб. Жените имат по-слаби форми на този вирус, защото ги защитава естрогенът. Така че спокойно си ходете на шопинг в Италия, чувам, че ще има намаления, защото никой не иска да ходи там. Шегувам се, но наистина съм изненадан как започна всичко това. Коронавирусът е най-слабият в сравнение със SARS и MERS“.
По думите му затварянето на границите и отмяната на полети е пълна безсмислица.
Той добави, че няма да носи маска. „Аз няма да нося маска, никога не съм носил. Ще си мия ръцете, както и досега съм си ги мил“, каза той. /флагман

Публикувана на
27 Февруари 2020 година