Новина от категория България
Архив на публикациите

Бивш шеф на ВиК се самоуби

Видяна: 23241 пъти

Бившият управител на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев се е самоубил в сряда в дома си. Той се заключил в семейната къща във великотърновското село Самоводене и се прострелял с пистолет. Трагедията се е разиграла около 13 часа.
Негови близки открили тялото, но предсмъртно писмо не е намерено. Напоследък 45-тодишният Никола Русев, който е син на бившия окръжен прокурор на Велико Търново Цанко Русев, бил изпаднал в депресия. Не работел, а срещу него след дълго разследване, неотдавна бил изготвен обвинителен акт от Окръжната прокуратура за безстопанственост за над 800 000 лева по неизгодна сделка с водомери. Заради отвод на всички съдии от Окръжния съд във Велико Търново, делото се гледало в Търговище. За 28 февруари било насрочено второто заседание по процеса.
Никола Русев стана известен при управлението на НДСВ. Тогава той бе избран за депутат. Дни преди да влезе в парламента обаче бе огласено досието му и се оказа, че е бил агент на ДС. След като не успя да се изяви като парламентарист, бе назначен за управител на ВиК „Йовковци“.

Публикувана на
26 Февруари 2020 година