Новина от категория България
Архив на публикациите

Гл. прокурор пита дали танковете на Каракачанов работят

Видяна: 20801 пъти

Главният прокурор Иван Гешев се изказа по всички горещи теми по време на акцията в Пловдивско, която стигна до Кричим. "Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят". Така отговори на въпрос за обвиненията от лидери на ВМРО, че арестът на пловдивската шефка на "Басейнова дирекция" Цветелина Кънева е политически и прекалено брутален.
"Не делим хората дали са премиер, министри, богати, или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражданин", беше отговорът на главния прокурор на питане докъде е стигнал казусът с разследването за къщата в Барселона и има ли образувано досъдебно производство.
За него случаят "Барселона" е рутинен и единствено представлявал интерес за медиите. Допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус.
Той е впечатлен от спокойствието в посетения район и особено от Перущица. Акцията, която се провежда днес, е на прокуратурата и полицията в Пловдив. "Тя е поредна по линия на битовата престъпност и целта е в края на годината да бъде сведена до по-ниски нива, посочи главният прокурор.
По-рано попита кметовете на селата от Община Стамболийски имат ли проблеми с криминалния контингент. Изненадващо акцията в Ново село преминала без тараш в ромската махала. Малко след като пристигнал в селото, Гешев бил поканен от кмета Иван Стойчев да поговорят в кабинета, където разбрал че селото е спокойно, хората работят, дори и тези от ромската махала.
След разговорите Гешев потеглил към Перущица и Кричим. Преди това обаче похвалил общинската управа и кметовете по места: „Големи села, подредени села. Личи си, че добре работят кметовете“.

Публикувана на
26 Февруари 2020 година