Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как Каназирева реши за месец проблем, отлаган 20 години

Видяна: 26960 пъти

Областният управител Дани Каназирева съобщи, че незаконните постройки на ромите до сладкарската фабрика в село Кадиево вече са премахнати. На семейството е осигурен алтернативен вариант за настаняване, настенено е в двоен фургон с ток и вода.
Случаят в Кадиево с незаконните постройки е емблематичен, той е показателен за това което се случва. Не мога да приема за нормално, 150 работни места да бъдат застрашени, инвестиция в региона да бъда застрашена и с години никой да не предприеме мерки. Това за мен е недопустимо. Докато съм областен управител няма да го приема “, коментира губернаторът. Проблемът бе разрешен само за месец.
Веднага след подадения сигнал от собственика на фабриката Николай Христозов, че от години производството му е застрашено от начина на живот на семейството, а незаконните им постройки са залепени на оградата на цеха, бе извършена цялостна проверка. След като контролните органи установиха , че земята, върху която са постройките е общинска собственост, за тях няма никакви строителни книжа и семейството не е плащало до сега никакви местни данъци и такси се предприеха законовите действия.
„Радвам се, че за първи път законът се приложи с цялата си тежест. Радвам се, че за един месец решихме проблем, който е отлаган във времето 20 години. Искрено благодаря на кмета на община Родопи и на неговия екип за бързата реакция. Заедно показахме, че няма проблем, който да не може да бъде решен, когато институциите работят. Въпрос е на желание, воля и решение. Местната власт трябва да помага в решаването на проблемите на работещите хора, да бъде техен гръб и да отстоява техните права, каза областният управител.
Собственикът на сладкарската фабрика Николай Христозов е впечатлен, че след толкова години е бил чут и разбран: „Днес аз съм един щастлив човек. Искам да кажа едно голямо благодаря на Областната управа в лицето на г-жа Каназирева. Повече от 20 години се опитвахме да решим този казус, но без нейната намеса, без бързата реакция на нейния екип, нямаше да се случи. Това, което става днес е като едно чудо. До този момент никой не се опита да разплете казуса, явно трябваше да има воля за това, да се намерят правилните стъпки според закона и да бъде решен този въпрос.”.

Публикувана на
26 Февруари 2020 година