Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Ах, какво става с мен!“, възкликнала ужасена арестуваната данъчна

Видяна: 36040 пъти

„Ах, какво става с мен!“, възкликлана ужасена данъчната служителка, когато светнала като запалена коледна от белязаните пари. 60-годишната Ренета Иванова е била задържана в бензиностанцията в близост до Първо районно в момент на получаване на част от рушвета.
На пресконференция от полицията и прокуратурата разкриха, че подкупната чиновничка е изнудвала фирма за употребявани дрехи. Поискала от собственика й 4 хиладарки, за да си няма проблеми при една данъчна проверка заради неизрядни фактури. Стреснат от заканата, той се съгласил. Договорили се да плати половината от парите. След това обаче пуснал в Първо районно.
От там белязали банкнотите, който щял да предаде. Издебнали точно когато тя ги взима и й щракнали белецнииците.
По-късно при проверката със специална лампа, ръцете й светнали в жълто, което категорично доказало, че тя е държала банкнотите от рушвета.
Арестуваната работи в отдел „Ревизии“ на НАП в Пловдив. Оправдала се, че имала здравословни проблеми в семейството й. Трябвали й пари за лечение, взимала заеми от познати, теглила и бърз кредит, който не можела да обслужва, и затова решила да рекетира бизнезмена.

Публикувана на
25 Февруари 2020 година