Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Фронтмен на „Металика“ пак е на линия

Видяна: 11956 пъти

Легендарният фронтмен на Metallica Джеймс Хетфийлд за пръв път свири на живо след лечението си в рехабилитационен център за зависимост към алкохола и други опиати. Той се появи на концерт в памет на рок музиканта и негов приятел Еди Мъни на 20 февруари и изпълни неговата песен „Baby Hold On“. Мъни почина миналия септември.
Хетфийлд се качи на сцената във видимо добра физическа форма, сам, с акустична китара и голяма усмивка. Преди да започне да свири сподели: „Бях свикнал да се мотая с Еди през последните може би три години от живота му“. След това разказа и как се е срещнал с покойния музикант - на мач по американски футбол на отбора Оукланд Райдърс. „Той направо ме отвя и си помислих „Кой е този надут задник?“ Приличахме на две големи кучета, които се въртят едно зад друго в кръг, което беше много забавно. Видях през него, видях през егото му, а той прозря през моето, и се сприятелихме, защото според мен нашите егота са толкова големи, колкото нашите колебания и несигурност“, сподели с усмивка Папа Хет и засвири.
Това е първото му появяване зад микрофона, след като на 30 януари той за пръв път излезе публични, за да открие изложба на собствените си ретро автомобили в музея Petersen Automitive. С Metallica пък трябва да се качи на сцена за пръв път след като прекъснаха турнето през септември 2019-та, за да се лекува - този май на големите американски фестивали организирани от Дани Уимър. /монитор

Публикувана на
25 Февруари 2020 година